tisdag 14 augusti 2012

Comparison is the thief of joyHar läst det på många ställen i år, om prestationsångest när man har en blogg, och jämförelsemanin man lätt kan fastna i. Det där att alla "tar så perfekta foton, har så perfekta hem, gör så fina stilleben, har så mycket tid att uppdatera" etc. Och sista halvåret har även jag känt så till stor del. Att min blogg inte har något att komma med i jämförelse med alla dessa snygga inredningsbloggar där fina stilleben, perfekta fotovinklar eller bara en enorm kreativitet dagligen förekommer.

Men, efter en lång bloggpaus (det kan man väl kalla några inlägg på ett halvår för) så har jag ändå fått tillbaka lusten att skriva här. Har insett att det där med att jämföra sig med andra (vare sig det gäller bloggar, karriärer, förhållanden, barn etc) inte är bra. Inte alls bra. Det kväver din glädje och kreativitet. Och gör att du aldrig känner dig nöjd med något.

Så. Nu tänker jag blogga igen på mitt sätt. Utan prestationsångest. Med mina "snabba, ostylade hemmabilder", och ej korrekturlästa inlägg där du sällan får läsa om vad som är "ute eller inne" (för sånt där har andra bättre koll på.) Bloggkrisen är över för denna gången. Nu kan mitt kreativa kaos få tillbaka sin ventil.

Vi ses snart! :)2 kommentarer:

  1. *så flott at du skal begynne å blogge igjen! du har vært savnet! * hilsen vigdis, oslo

    SvaraRadera
  2. Heja du! Jag har saknat dina fina bilder. De är precis så som jag vill se dem. Ärliga, färgglada, mysiga och snyggt bebodda. Välkommen tillbaka!

    Jag delar ofta dina tankar. Men jag bloggar mycket för min egen skull. Bloggen har blivit som en liten fin vän som jag vill träffa varje dag. Kram!

    SvaraRadera