torsdag 25 mars 2010

Happy yellow

Bilder: Boligmagasinet
Turkos har det talats om som årets trendfärg. Jag tycker dock att det verkar som att gult är den stora vinnaren, denna pigga färg dyker upp i diverse olika sammanhang och jag blir lika glad varje gång. Gult känns vårfräscht och piggt och är en färg som kommer synas mer hemma hos oss framöver, gärna ihop med svart, grön och cerise. Och orange. Och kanske lila :) Jag har svårt för att bestämma mig för en accentfärg förstår ni, blir alltid en mix av regnbågens färger här hemma i form av små stilleben. Men köket dock kommer nog gå i färgskalan svart,vitt, gult och trä som jag skrivit om ett par gånger innan. Liknande bilderna ovan.

8 kommentarer:

 1. Jag håller helt med, gult känns än så länge som vinnaren.. Gillar verkligen köket i inlägget, även om inte jag hade valt gula luckor så blir man jätteglad av dessa bilder!

  Moa

  SvaraRadera
 2. I love vibrant colours in the kitchen!

  SvaraRadera
 3. Hej underbara bilder så himla fint. Tänkte höra om du vet följande?
  Jag har för mig att jag sett tyget gunvor från ikea vit botten med svarta randiga ovaler på www.ikea.com/us/en/catalog/products/50130891 - som gardin hos någon på någon blogg, frågan är bara vart?
  känner du igen det?

  Om du inte vet så kan jag gärna ta imot tips på andra svartvita gardiner som passar som stram kappa i kök.
  Om du har tid & lust.
  Trevlig helg.

  SvaraRadera
 4. Gult och lila!!!!
  Melike very much, they are going to be THE COLORS of my new coming kitchen.

  SvaraRadera
 5. Maria: Hmm, vet inte om jag kan hjälpa dig där tyvärr, men ska hålla utkik efter detta tyg som gardin, lovar att hojta till om jag ser det! Tips på andra tyger skulle kunna vara kanske något från Tiogruppen.com kanske? Annars har ju Marimekko gott om fina svartvita tyger, båda är dock lite dyrare...

  SvaraRadera
 6. Jag håller absolut med dig om att gult faktiskt är den färg som dyker upp överallt. Och ingenstans. :) Men inte mig emot, det piggar upp och känns väldigt fräscht nu inför våren!

  Kika gärna in på min blogg där jag just nu har en tävling med två grafiska tryck från Studio Nele i potten. Vinnaren själv väljer färg på motivet. Hoppas du vill vara med, annars önskar jag dig en trevlig helg!

  Vänliga hälsningar,
  Elin

  SvaraRadera
 7. Jag kommer välja gult och orange i köksdelen. Ovanvåningen just nu är gul och grön... Men kommer nog gå lite i cerise också. Jag har också svårt att välja en färg! Hallen är förresten röd...

  SvaraRadera
 8. I love the first photo. The kitchen is so beautiful and cheerful. Your blog is fantastic:)

  SvaraRadera