onsdag 28 oktober 2009

Fint från Ferm living + ett litet tips!Jag gillar att omge mig med saker som jag tycker om och kan inspireras av. Jag hänger upp typsnitt jag gillar på kylskåpet, ramar in citat jag fastnat för för stunden och skriver ut saker jag hittar på nätet och illustrationer jag gjort själv och hänger upp lite här och var. Ja jag gillar helt enkelt att hemmet är fullt av inspiration av dess olika slag, pågående projekt, att hemmet känns som ett enda stort kreativt kaos. För när jag omges av inspiration, så får jag mer inspiration. Men det är en balansgång det där när man bor på liten yta. För jag gillar inte när det är för plottrigt, men jag försöker att inte belamra alla väggar med dessa saker utan lämna lite fria ytor. Men det är så lätt att byta ut inspirationsbilder på en vajer med klämmor till exempel och varje gång jag gör det så får rummet en helt ny känsla. Eller när jag byter foton i fotofickorna på vår fotovägg, då får hela hemmet en ny dimension. Alltså det förändrar ju inte själva hemmets estetik så mycket utan det är mer känslan jag får, att själva bytandet innebär en liten utvecklingsprocess. Att man är i någon ny liten kreativ fas eller rent av en ny fas i livet. Låter det löjligt? Ja en aning kanske.
Men jag tror alla skulle må bra av att använda sitt hem som en anslagstavla där man sätter upp saker som man tycker om och som man gärna vill se varje dag. Det räcker ju med en vanlig hederlig rejäl anslagstavla om man vill det, där man sätter upp foton på nära och kära, det snygga köket man klippt ur en inredningstidning, det goda receptet man fått av svägerskan och den dyra kameran som man drömmer om. Samla allt du gillar, inspireras av och drömmer om i ett kollage och jag kan nästan garantera att denna lilla konstallation kommer göra dig riktigt glad.
Så vad har Ferm living med detta och göra då? Tja, inte så mycket egentligen. Förutom att de har riktigt snygga väggstickers som vi tyvärr inte har plats för då jag har så mycket annat som ska upp på väggarna. Sen är ju en stor fördel med dessa stickers att man kan ta bort dem när man tröttnat, ja när man kommit ur sin fas så är det lätt att gå vidare till nästa :)

4 kommentarer:

 1. Väldigt bra skrivet. Håller med dig till 100%.
  Det är snyggt med biler, texter, citat m.ma om man gör det på ett snyggt sätt. Jag har inte heller plats för allt jag vill. Men snart så!!!
  Vill fråga dig om det var du som hade en länk till en sida där man kunde göra egna "syntesttexter".
  Det skulle jag vilja ha. Tror det var här jag såg det en gång.

  Ha det så bra!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Å tycker du har helt rätt! Ett hem skall inte se för stylat och genomtänkt ut. Som ett museum. Men det är en konst det där, att få det stilrent o snyggt utan det där stela. Gillar när det ser lite sådär "apropå" ut men ändå med en röd tråd. Tycker du lyckas bra i dit hem med det =) // Jessika

  SvaraRadera
 3. Hej,

  bra inlägg- blev riktigt sugen på att testa detta i lyan direkt!

  Försökte precis maila dig angående en ny sida inom utbildning på nätet - www.minkurs.se, men fick felmeddelande. Vore tacksam om du kunde maila mig på christoffer@minkurs.se så kan jag ge dig lite kort info om hur det fungerar!

  Mvh,

  Christoffer
  www.minkurs.se

  SvaraRadera
 4. Riktigt snygga allihopa! Jag vill ha alla...

  SvaraRadera