torsdag 11 juni 2009

Sanna Annukka

03_12inch-vinyl-inside

autumngardlrg

birdbag

mari5

Sanna Annukka är en av mina absoluta favoritformgivare. Jag har nämnt henne förut på min gamla blogg, men hon är verkligen värd att nämnas igen. Hennes mönster är allt som oftast inspirerade av folklore och natur vilka båda ligger henne varmt om hjärtat. Sanna är hälften finsk, hälften engelsk och mycket av hennes inspiration kommer just från hennes barndoms somrar som hon tillbringade i en liten by i Finland med att fiska och utforska de finska skogarna.
Just detta år har inneburit ett riktigt genomslag för Sanna då hennes mönster synts på tyger och produkter hos ingen mindre än det finska storföretaget Marimekko (se sista bilden). Sanna både inspirerar och imponerar och någon dag ska jag unna mig ett av hennes fantastiska screentryck.
Sen jag började rida så har jag insett hur mycket jag älskar att vara ute i naturen, hade nästan glömt bort vilket lugn som infinner sig när man vistas ute i skogen. Kommer få hästabstinens nu i ett par månader framöver när vi har sommaruppehåll från vår "ridskola". Längtar till i höst då vi kör igång igen!

1 kommentar: