måndag 27 april 2009

Uppdukat!

elleinterior

Bild: Elle interiör
Retrotrenden har ju tagit oss med storm de senaste åren, retromönster på allt från barnkläder till grytlappar, bumlingar i var och varannat hem. Men nu är det snart mormorskjolar, småblommigt och ombonat som gäller istället. Brokiga tyger i en salig blandning, udda kaffekoppar som stilleben. Trenden har varit på gång ett tag, det virkade har slagit stort senaste året, mormorsruteplädar är jätteeftertraktade och både köps och säljs dyrt. Det hålls symöten hemma i stugorna, korstygnstavlor tillverkas. Småkakan har gjort comeback. Tapeter döps till svärmor, samlartallrikar är inne som aldrig förr.
Jag skulle dock själv inte anamma tanttrenden fullt ut, men jag plockar mer än gärna godbitar ur alla tidsepoker och stilar, vilket jag tycker ger en skön känsla här hemma. Älskar stilkrockar, vårt nyinköpta skrivbord som säkert har hundra år på nacken och är härligt nött, utgör en härlig kontrast till vår kakaoplanch. Snart kommer en förgylld stor ram hänga bredvid plattTV:n hemma, över vår vita TV-bänk från IKEA. Jag gillar att blanda, har så svårt att bestämma mig för en speciell stil, så jag plockar hellre russinen ur kakan och omger mig med design och prylar från alla decennier.
I ett vitt och modernt hem skulle duken ovan bli en härlig kontrast. Så fram med spilltygerna och sy en brokig volangduk, kanske till balkongbordet som behöver piggas upp nu till våren? Ja jag blir iallafall riktigt sugen.

2 kommentarer:

  1. Håller med dig! Bra tänk med russinen. :)
    Du har en skön mix hemma tycker jag. :)

    KRAM! /Malin I&D

    SvaraRadera
  2. Wow, vad mycket färger och mönster! Lite för mycket för mig, men det var riktigt fräckt!

    SvaraRadera