torsdag 23 april 2009

Solen lyser, färgen är BLÅ

Bright bold blue dining room plastic chairs concrete table blue bowl vase abstract painting green rug L etc 06/2007 pub orig
Bild: Livingetc
elle

bild: Elle Interiör
Blått har utmålats som en av årets trendfärger i media, men än tycker jag inte det synts så mycket blå detaljer ute i butikerna. Än så länge dominerar den gula färgen som humörhöjare i inredningssammanhang, en färg som tilltalar mig mycket och gärna tillsammans med grönt eller cerise. Men kanske får man se mer blått till hösten. Den koboltblå färgen är kanske lite tung som accent nu i vår, då man gärna inreder med ljus och ljusa färger. Jag börjar vänja mig allt mer och mer vid den blå färgen och kan tänka mig att ta in lite blått i ovanstående nyans hemma. Men jag skulle nog kombinera det blå tillsammans med andra glada färger som på bilderna ovan, annars tror jag att i allt vårt svartvita härhemma så skulle det blå bara kännas kallt och trist.
Vad tycker ni om den blå färgen, något ni kan tänka er?

6 kommentarer:

 1. Jag har faktiskt tröttnat lite på blått... i alla fall i inredningssammanhang. Jag hade blått i mitt rum när jag växte upp och i de lägenheter jag haft har jag haft blått som accentfärg i antingen köket eller badrummet. Nu har jag blått på toaletten men tycker inte riktigt om det. För mig är blått förlegat 90-tal... Men sen är ju inte jag nån inredningsguru ;-)

  Kram kram

  SvaraRadera
 2. Nja...man ska väl aldrig säga aldrig för då får man väl äta upp det:)
  Blått är annars ingen favorit, inte stark och
  koboltblå vill säga, inte heller marint.Ljust isblå däremot är en annan 5:a.
  Men just nu, nej och inte heller detta året, så långt kan jag nog sträcka mig att säga.

  SvaraRadera
 3. jag älskar färg men den där blåa var lite för extrem. känns som att man kommer att tröttna på den. hade hellre haft den blåafärgen på tex kuddar o filtar som är lättare att byta ut än stolar..

  SvaraRadera
 4. Hej tjejen!
  Till och med jag som inte är något fan av blått skulle kunna tänka mig att inreda med den som på bilderna. Särskilt den understa. Riktigt häftigt! :) Alltid kul att testa nytt. Vem vet, kanske blått smyger sig in någon gång?! :)

  Kram & trevlig helg på dig!! /Malin I&D

  SvaraRadera
 5. Hej, gillar din blogg skarpt! Men nej, blått kommer det inte bli hemma hos oss. Inte i några sammanhang...annat än på jeans då.

  SvaraRadera
 6. Hej där, vilken fin blogg du har! Tyvärr måste jag påpeka att den nedre bilden kommer från ELLE Interiör och inte Sköna Hem. Kika gärna in hos oss förresten, vi skriver om inredningsnyheter och bjuder på inspirationsbilder varje dag.

  SvaraRadera