söndag 15 februari 2009

Ingela Peterson Arrhenius

ingela

ingelaparrh

ingelap

Ingela Peterson Arrhenius är en frilansande illustratör bosatt i Stockholm. Hennes stil är 50 och 60-talsinspirerad och de flesta har nog utan att veta om det träffat på hennes illustrationer. Hon har bland annat designat barnkläder för Kappahl och förra årets jultyg för åhlens. Käper ni yoghurt till barnen så kan ni även träffa på hennes verk, hon står nämligen för designen på Yoggi yangster förpackningarna. Ingela illustrerar även kort, affischer (en av hennes affischer med underbart djungelmönster finns att köpa hos Wonderwall) och barnböcker. Själv är jag ägare till "Smarta hemhjälpen" som hon illustrerat (en innehållsrik liten bok med massa smarta tips). Den hänger som en liten tavla på en krok bredvid spisen, alldeles för fin för att gömmas i en låda. Skulle mer än gärna bli ägare till någon av hennes affischer med men vad jag förstått så har hon än så länge ingen försäljning av sina alster. För väl gå och köpa några små Yoggi och ställa upp på en hylla så länge kanske =) Kika in här för att se mer av hennes arbete.

6 kommentarer:

 1. Ja, hon har härliga mönster/posters. Jultyget har jag använt, och den sista bilden du visade var läcker.

  SvaraRadera
 2. Jösses vilka läckra motiv!!! Undra om det går att köpa andra affisher än just den med jungelmotiv?

  /nina

  SvaraRadera
 3. Jag har tidigare lagt märke till de snygga förpackningarna till yoghurten. Va kul att du visade mer som hon gjort. Tack för en jättebra blogg!

  SvaraRadera
 4. Hej! Jag vill gärna vara med och tävla i månadstävlingen, men kan inte kommentera i det inlägget. Måste också tillägga att jag älskar retro, så din sida är perfekt för mig!
  /Kicki

  SvaraRadera
 5. Hej! Tänkte bara säga att Ahrrenius en poster till försäljning på favoritsaker.se (trädet ovan). Kostar 150 kr, rena fyndet. Blir superfint i barnrum.

  SvaraRadera
 6. Hej!

  Jag skulle jättegärna vilja få tag på boken "Smarta hemhjälpen".

  Har du fortfarande den kvar? Är du intresserad av att sälja den? Svara gärna på min blogg.

  /Ellinor

  SvaraRadera