måndag 26 januari 2009

En liten dröm


Ett tyg som jag trånar efter och gjort i många år och förmodligen kommer att göra många år till då plånboken knappast kommer att tillåta ett köp är tyget Pythagoras designat av Sven Markelius för Ljungbergs. 2300 kr/m kostar det och säljs endast i rapport om 180 cm. 3800 kr för ett stycke tyg att hänga på väggen (ja det ändamålet skulle jag använda det till isåfall) är alldeles för mycket pengar, så detta kommer nog förmodligen förbli en obesvarad kärlek resten av livet (eller tills jag vinner på den där trissen) sorgligt men sant. Ljungbergs textil har öppnat e-handel nu förresten, kul tycker jag som letat efter detta tyg ett bra tag.

5 kommentarer:

 1. Om du har vägarna förbi Floda som ligger mellan Göteborg o Floda, så har Ljungbergs där en lagerbutik - där man ibland kan fynda. Priserna är relativt höga för att vara fabriksfärsäljning, men kanske något mer humanare! Jag älskar också det där tyget. Ljungbergs har många fina tyger! Jag gjorde ett superfynd där i somras, det tyget kostade bara 99 kr/m (det var inte hand sortering utan bara "att de gjort för mnga rullar av tygordern...). Bild finns på min blogg! / Karin

  SvaraRadera
 2. japp... den ska säljas.. :-) Jo Bee är lite mer som en sulky, men ändå liiite mer ombonad än en vanlig sulky tycker jag.

  Visst är geckon kanon, jag älskar den.. men ju längre jg väntar desto mindre blir den värd.. speciellt nu när den inte tillverkas längre och det inte kommer finnas reservdelar i all evighet... men jag är lite nervös ändå.. tänk om jag saknar geckon?

  SvaraRadera
 3. Ja! oja det tyget är verkligen en ouppnårlig dröm! underbart, vill också såså gärna ha det!

  SvaraRadera
 4. När vårt hus stod klart, så var det just detta tyg (fast i den röda färgställningen) som stod 1:a på listan. 8 meter gick åt, men jag ångrar det inte en sekund. Som tur var hade vi redan möbler, med tanke på meterpriset...

  SvaraRadera