fredag 3 oktober 2008

Intervju med Mamamekko


Läste min bloggkollega Sandras intervju på Modette, och tänkte att jag saxar frågorna och besvarar jag med, fast här. Alltså en intervju med mig, av mig =)
Vem är du? Nybliven 25-åring, mamma till Liam 2, 5 år och Molly snart 1 år. Bor i Karlsborg, är för tillfället föräldraledig och även gräsänka på veckorna, då sambon Mikael pluggar till i polis i stora huvudstaden. Mår som bäst när jag får skriva eller skapa på ett eller annat vis, men även inredning ligger mig varmt om hjärtat, och i bloggen kan jag kombinera dessa på ett bra sätt.
Hur började din inredningsblogg? Jag var nyinflyttad och föräldraledig med en liten plutt, varken tid eller ork fanns till något intresse utanför hemmet då, så bloggen fick helt enkelt bli mitt nya tidsfördriv. Men den övergick snabbt till att bli mer än så, då jag insåg hur himla kul det var, och hur mycket utlopp för mitt stora inredningsintresse jag fick.
Vilken inredningsstil gillar du allra bäst? Kan inte säga någon speciell "stil", då jag själv blandar stilar högt och lågt härhemma, gammalt och nytt, stilrent och retro... Men en lugn grund med vita väggar passar mig bra, sen är det bara att inreda hela baletten med hela färgpaletten (även om det tenderar att bli mest svart och vitt härhemma).
Vad är ditt bästa inredningsknep? Oj, denna lista skulle kunna göras hur lång som helst... Men jag tror väldigt mycket på återvinning, använd och förnya det du redan har, lite färg kan göra underverk. Byt med kompisar som tröttnat, kolla in loppisar efter roliga prylar som kan göras om. Ett bra tips är även att satsa på tidlösa saker, eller saker man verkligen vill ha, istället för billigare substitut som snabbt byts ut, vilket även är snällare mot vår stackars miljö. Låt även fantisin flöda, och lås inte upp dig vid att en bricka är en bricka, och en köksshandduk en kökshandduk, nä det mesta kan sättas upp på väggen och bli konst. Men annars att följa sin magkänsla och köra på det man tycker om, och inte tänka på vad ska andra tycka om ditt hem.
Vad är din favoritpryl i ditt hem? Borde ju säga datorn, då den används mest flitigt av alla prylar härhemma (till stackars sambons stora förtret), men jag gillar min stringhylla i köket supermycket, då det var ett sådant skruttigt loppisfynd, som blev så fint med några lager vit färg. Sen att den rymmer en massa fina prylar gör den ännu mer till min favorit!
Vilken inredningsdetalj skulle du köpa om prislappen inte spelade någon roll? Oj, välja en grej... Hmm då skulle det nog bli byrån SNÖ från Asplund. Så vacker och tidlös.
Vad blir ditt nästa köp till hemmet? Är lite sugen på lampan Bird light till vardagsrumsfönstret...
Vad hänger på dina väggar? Allt! Älskar att pryda väggarna med fina saker. Men egengjorda tavlor, tygtavlor, fotografier, tavellister med brickor på samsas just nu på våra få väggar här hemma.
Vilken är din favorit:
Inredningsblogg: Oj, många. Har sisådär 70 bloggar inlagda på bloggkoll, så det finns några favoriter...
Inredningsmagasin: Boligmagasinet, Sköna hem, Elle Interiör och Familyliving. (jaha, skulle jag välja EN? oops, to late)
Inredningsbutik: Blocket & tradera, diverse loppisar och IKEA.

1 kommentar:

  1. Ha ha, kul idé med egenintervju, underbart :-) Hmmm, det där med tidningarna känner jag igen...

    SvaraRadera