fredag 24 oktober 2008

Home sweet home

Förutom ett riktigt hus, så drömmer jag just nu om denna urfina illustration från Isa.nu
Oj så jag längtar nu efter att få flytta till hus. Är man inredningsgalen som jag, så vill man ju hela tiden ha större ytor att inreda och få utlopp för sina ideer. Även få plats med alla loppisfynd som står och dräller på en stackars vind, som gör min lika stora stackare till sambo alldeles tokig, när han ska upp och hämta vinterdäcken.
Men folk varnar "köp inte hus som bara kräver en massa renovering, ni kommer att ta död på kärleken, särskilt när ni har små barn". Ja men då får man väl skita i och totalrenovera det då! Jag gillar när det inte är sådär perfekt och nytt. Det avskräcker inte mig med en toalett i härligast orange och brunt, fula gamla plastmattor i alla rum, eller ett furukök med gulblommigt kakel. För jag vet hur mycket det kan göra med lite färg och lite piff. Måla lite köksluckor, måla lite kakel. Ja menar tills den dagen man har råd, tid och ork att göra någon mer omfattande renovering, så funkar dessa lösningar alldeles utmärkt, iallafall för mig.
När vi tittar på hus jag och sambon, så skiljer sig våra åsikter en del åt. Jag ser möjligheterna, han problemen. Jag är drömmaren, han realisten. Vi kompletterar verkligen varandra förträffligt. Men det är faktiskt så, jag har inga krav att ha det nyaste köket, eller den modernaste toaletten, så länge det finns en färgburk och en pensel, så vet jag att det kan bli så himla bra ändå!

3 kommentarer:

 1. Helt rätt tänkt! Jättebra skrivet..

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Klokt tänkt, är man beredd att ta det efter hand är hus guld! För mig som har tålamod noll och vill ha allt gjort igår eller idag och helst inte av mig själv är det sådär, men det är härligt med ytorna! Lycka till med vad ni än göra!

  SvaraRadera
 3. Ursöt illustration! Den hade passat bra hemma hos mig också! :-)

  SvaraRadera