tisdag 9 december 2008

Shoppa miljövänligt

Visste ni att på många platser i världen så är det förbjudet att sälja plastpåsar i butik, man måste istället ha med sig egna kassar för att packa i. Tycker det vore ett bra förbud att införa även här i Sverige, med tanke på hur negativt dessa plastpåsar påverkar vår stackars miljö, både vid tillverkning och när de fraktas. Alla kan vi bidra till en bättre miljö genom att investera i en tygpåse eller två. Nu finns det ju dessutom kassar som är tillräckligt fina att användas även när man inte handlar, som de ovan till exempel från Alphabetbags. En bra julklapp till de som redan har i princip allt!

2 kommentarer:

  1. Håller helt med dig att vi måste göra allt vi kan för miljön!! Dock så har jag tänkt på detta med påsarna vi bär hem vår mat i, är det skillnad på de och de som man kan köpa på rulle till sopor? Om inte så undrar jag VAD ska man slänga sina sopor i? Vet du eller någon annan?

    SvaraRadera
  2. Jag gillar också dessa fina tygpåsar och håller helt med dig angående plastpåsarna. Tack för din hälsning hos mig och svar på din fråga, självklart får du låna bilderna:)
    Kram Åsa

    SvaraRadera