onsdag 30 september 2009

Sweet

86b711a2932e353bfee86901508271a4

830897a2c9ddbbb3b788675e0be1f3d4

2742857-2-bed-in

Mike Stimpson heter fotografen bakom dessa helt fullkomligt underbara foton. älskar verkligen hans koncept med LEGO och leksaker som motiv, fotona är dessutom riktigt proffsigt tagna. Imponerande!
För tillfället verkar han bara ha kalendrar till salu med dessa motiv, men vet att det fanns posters senast jag kikade. Är riktigt sugen faktiskt på att beställa ett par av dessa coola verk, en poster till mig och en till sonen som är LEGOtokig.

tisdag 29 september 2009

Tidlösa mönster

Apron_BoljanII_bl
Lägg till bildtext

Tiogruppens signum är grafisk, lekfull och tidlös design. Deras nya vågmönstrade mönster uppfyller alla dessa kriterier och är min nya mönsterfavorit. Härligt lekfullt i all sin enkelhet. Kanske kan jag nu äntligen bocka av punkten "förkläde" från min aldrig sinande önskelista.

onsdag 23 september 2009

Effektfullt

folke_17171_b
matplats-huvud
Lite bokstavsinspiration från Mio.
Väldigt effektfullt att som på bild nummer två skriva ut stora bokstäver på a4 ark och ställa på en tavellist alternativt sätta dem direkt på väggen. Jag gillar även den traditionella väggordsvarianten som på bild nummer ett, de raka svarta bokstäverna blir en härlig grafisk kontrast till den lite skärgårdsinspirerade inredningen.

måndag 21 september 2009

The lucky winner

projecthome
procecthome


Tack för alla oerhört inspirerande bidrag till bokstavstävlingen! Tänk att det går att hitta på så mycket kul med siffror och bokstäver i inredningen, vilken fantasi ni har allihop. Alla bidrag var verkligen jättebra, så det har varit oerhört svårt att bara välja ut en vinnare. Men slutligen så fick lotten falla på Jennys smarta och snygga sladdgömma som ger illusionen av att vara en grafisk tavla. Fula sladdar, laddare och modem är ju ofta ett gissel och Jenny har verkligen lyckats med en lösning som kombinerar funktion och estetik på ett superbra sätt.
Grattis Jenny, snart kan du servera salladen i en toppenfin skål :)
Kommer att publicera en del av de andra bokstavsbidragen senare i veckan, så håll utkik!

söndag 20 september 2009

Filtfynd...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mitt senaste "fynd" från Etsy, ännu en mormorsfilt. Gav inte så många kronor för den med frakt så jag kände mig mycket nöjd. Tills uthämtningsavin från posten damp ner i lådan med en tullavgift på betydligt mer än vad jag gav för själva filten. Så kan det gå, men filten känns ändå värd sina pengar. Jag älskar hur den binder ihop färgskalan i rummet, se så fint vaserna matchar den. Hade tidigare en annan filt i vardagsrummet, men den hade helt andra kulörer och passade inte riktigt in längre men den åker kanske fram till jul igen.

lördag 19 september 2009

"Veckans" v. 38

kollage11
Har visat upp denna alfabetsposter från theloveshop tidigare. Gillar när det är enkelt och grafiskt men med en lekfull touch.
En liggande armatur med tygsladd känns kul och lite nytt. För att kunna ha den liggande så medföljer en liten porslinsring som lampan kan vila på utan att underlaget blir bränt. Den går även att använda hängande om man hellre vill det.
I love tea! Inget slår en värmande kopp te nu i höstkylan. Fina koppen finns att köpa hos Urban Outfitters där även den härliga metallbokstaven går att hitta.
Bilbana på rulle, en riktigt rolig idè i mitt tycke. Bara tejpa upp en passande bana på golvet sen är det bara för barnen att ha race med bilarna.
Väggdekoration med familjemedlemmarnas namn, inspirerad av "syntesttavlor", enkelt, snyggt och personligt.
Alla dessa ting är hjärtligt välkomna till vårt hem :)
Psst, sista dagen imorgon att skicka in bidrag till bokstavstävlingen.

torsdag 17 september 2009

Pimpad prylhylla

sk�nthemma
Jag älskar mönstermixar och fina färgkombinationer så ni förstår att prylhyllan ovan var kärlek vid första ögonkastet när jag såg den :) Bakom detta superhärliga pyssel står tjejen som driver bloggen Skönt hemma, en blogg fylld av inspiration för hemmet.

måndag 14 september 2009

Underbara älskade busungar

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA         OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA         OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Det är alltid lika kul när man lyckas fånga de busiga tu på ett och samma foto.

söndag 13 september 2009

Personlig poster- perfekt present

etsy2
il_430xN_89581377
Gillar verkligen denna poster från Etsy, inspirerad av synttesttavlor. Blir en personlig och kul doppresent som rymmer namn på barnet, föräldrarnas namn, födelsedatum och födelsevikt, man kan även lägga till ett par valfria rader längst ner. Finns att beställa i ett antal färger här.

lördag 12 september 2009

Family photo


Dos family, min nya favoritblogg, har en liten utmaning just nu. Utmaningen går ut på att samla hela familjen på ett foto (hur många foton har man egentligen med hela familjen samlad, förmodligen väldigt få) och maila det till Jenny. Läs mer om utmaningen här och spana in alla superhärliga familjefoton de fått in här. Man blir så himla glad av att se alla fina familjer, stora som små!
Ni glömmer väl inte bort min tävling? Se så, ha inte prestationsångest, alla bidrag är bra bidrag. :) Mail me tonight, tomorrow, ja ni har ända till den 20:e på er! Fint pris i potten :)
mamamekko@vitdesign.se

Nyhet- Vince

Maze_vince_hall

Maze_vince_hat

Maze_vince_shoe

Serien Vince är en nyhet från Maze int som ni hittar hos Vit design. Jag gillar verkligen alla Maze ints produkter, de är stilrena men med en lekfull touch. Alla produkter är dessutom tillverkade av ekologiska material och även ekologiskt producerade vilket gör att de är snälla mot vår miljö. Både hängare och skohyllor är något som skulle behöva investeras i till vår hall och Vince har nu hamnat på den långa "vill ha"-listan.

fredag 11 september 2009

numbers and letters

mosaic84824e34c7dc4a874ace5440b0b5b2259adc57ef

Nummer och bokstäver hemma hos oss, väldigt fritt tolkat.
Har redan fått in några bidrag till tävlingen (se inlägget nedan), men vill ha ännu fler! Så maila mig nu, alla har vi ju något med bokstäver eller siffror som kan fotas :)

tisdag 8 september 2009

Dags för tävling igen- bokstavligt talat!

image016_45127997

gp5

Bokstäver och siffror är något som går att använda sig av på olika sätt i inredningen. Väggord finns snart i varenda hem och bokstäver i trå/papp/metall huserar nog på mången tavellist eller hylla i vårt avlånga land. Har faktiskt inte själv något av dessa än men ett inköp av träbokstäver till sovrummet planeras inom kort, eller kanske blir det i rostig plåt om jag hittar några prisvärda (läs: billiga) exemplar.
Ett par lite roliga exempel på hem med bokstäver/siffror hittade jag häromdan när jag kikade runt. En jättestor 5:a gör sig kanon som tavla och lite siffror och bokstäver utplacerade lite här och var ger en lekfull känsla.
Har du någon dekoration med bokstäver eller siffror hemma?
Maila mig isåfall bilder till mamamekko@vitdesign.se .Det kan vara bilder på väggord, plancher, bokstäver, tolkningen är fri.
Alla som deltar har chans att vinna en Krenit skål med tillhörande salladsbestick, design Normann Copenhagen, från Vit design.
Vinnaren utses den 20 september. Alla bilder kan dock bli publicerade, så genom att delta så ger ni mig rätten att visa upp era fantastiska foton på bloggen. :)
Nu hoppas jag på mååånga mail :)
Bilder: GP och hmm... tror det var flickr...?

söndag 6 september 2009

Vinnaren dragen!


Nu äntligen har jag tagit mig tid att dra vinnaren i sommartävlingen. Den lyckliga som kommer att få pryda väggen hemma med ett rosa klokt budskap av Hijrik blev Jenny med bloggen Project at home (en blogg ni måste spana in om ni har missat den, oerhört inspirerande) Grattis Jenny!

lördag 5 september 2009

Myrica Design

Myrica_Sir
Myrica090514 0015
0091742_PE227626_S37666
Myrica090514 0027
Har skrivit om dem förut, Myrica designs underbara sänggavlar tillverkade i plexiglas. "SuperMario" (bild nr 3 & 4) är en ny lekfull gavel i hennes kollektion och finns i fem olika färger, den gula blir man verkligen så glad utav! Min favorit är dock "Sir Elton" (bild nr 1) som skulle passa så himla bra här hemma tillsammans med våra Kartell sängbord. Finns ju inga tveksamheter längre efter att ha sett bilderna ovan.
Finns bl.a att köpa här.

torsdag 3 september 2009

Tipp trapp

desire to inspire

Mosaiktrappa, ganska annorlunda men fint måste jag säga. Men det som fångade mina ögon på denna bilden var faktiskt texten på trappstegen. En kul idè som man kan anamma på olika sätt på sin egen trappa. Både enklast och även säkrast är kanske att använda sig av s.k väggord som man lätt kan ta bort om man tröttnar.
Bild via Desire to inspire

onsdag 2 september 2009

Colors

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Var på loppis i Tidaholm i söndags. Fyndade en STOOR mormorsfilt (200x220 cm) i superhärliga färger. Den stod i en påse direkt när jag kom in och ropade mitt namn :) Barnen beundrade den när vi kom hem och Liam sa "WOW mamma, fin den är, får man ligga på den?" :) Ett knippe färgpennor för en tia fick också följa med hem, bra att ha till kursen jag läser.
Sen idag fyllde jag på min "samling" av ljuslyktor från Färg och form. Ett prisvärt och i mitt tycke lika fint alternativ till Iittalas kivilyktor. Blir glad av alla de olika kulörerna och vill ha ännu fler!

tisdag 1 september 2009

Griffelgrubbel

griffeltavla_morewaystowastetime

desire ti inspire

lisa cohen

Vill ha en griffeltavla/vägg här hemma. Frågan är bara vilken variant jag skall anamma, finns ju så många fina...